De Bergeend

De Bergeend

€24,99 Incl. tax

Product is available!

+ -
Add to cart Add to wishlist
Article number: 9789045039428
Availability: In stock (5)
Delivery time: 1 day
Author Albert Beintema
Language Dutch
ISBN 9789045039428
Publisher Uitgeverij Atlas Contact
Pages 200
Size 21,6 x 14,6 x 2,3 cm
Format Paperback
Images Some photos
Year published 2019

Dat Nederland verreweg het dichtst door bergeenden bevolkte land is, weet bijna niemand. Toch kent vrijwel iedereen deze grote, opvallend bonte eenden; zwart met wit op de rug, een glanzend groene kop met felrode snavel, en een witte borst en buik, met over de borst een vurige roodbruine dwarsband. Maar is die grote bergeend wel een eend? De Duitsers noemen hem toch niet voor niets ‘gans’? En waarom heet een vogel die voornamelijk aan de kust voorkomt bergeend? Wie gaf het dier zijn wonderlijke Latijnse naam Tadorna tadorna? Dit zijn allemaal vragen waar Albert Beintema het antwoord op kent. Net als in zijn bekroonde monografie over de grutto schrijft hij in De bergeend vol liefde en in detail over een voor Nederland iconische vogel. Een vogel waar het wél goed mee gaat, want in heel Europa zien we de laatste decennia een gestage toename, die te danken is aan steeds betere bescherming.

 

Over de auteur
Albert Beintema (1944) studeerde biologie in Groningen. Als ecoloog, werkzaam voor natuurbeheer, bestudeerde hij weide-, water- en moerasvogels in Nederland en Afrika. Ook gaf hij advies over de inrichting van natuurgebieden in Afrika en Azië. Sinds zijn pensionering bevaart hij de wereldzeeën en geeft hij lezingen aan boord van kleine-expeditiecruiseschepen. Hij schreef de boeken 'In de voetsporen van Shackleton', 'Het waterhoentje van Tristan da Cunha', 'Mijn vogels' en 'Eilanden. Van Andoya tot Vuurland.' Met 'De grutto' won Beintema de Jan Wolkers Prijs voor het beste natuurboek van 2016. 'De bergeend' verschijnt in 2019. 
0 stars based on 0 reviews
By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »